Tüm dünyaya İtalya’dan yayılan Espresso kahve çeşitleri, bazen yorgunluk atmak, bazen güne aktif başlamak bazen de yoğun iş temposunun arasında imdada yetişir. İtalyancada ‘’Hızlı’’ anlamında kullanılan Espresso, çabuk yapılan fakat lezzeti uzun süre damakta kalan bir kahvedir.
Klasik Espresso
Sert içimli bir kahve türü olan Espresso, 6-7 gram ince öğütülmüş kahvenin üzerine sıcak su ilave edilmesiyle hazırlanır. Önceden ısıtılmış olan kendine has küçük fincanlarda sunulur.
Americano
Adını savaş zamanında İtalya’da bulunan Amerikan askerlerine Espresso’nun suyla seyreltilerek verilmesiyle almış olan kahve çeşidi, 2/3 bölümü sıcak suyla dolu olan fincana espresso eklenmesiyle kolay içimli bir hale getirilerek tüketilen bir kahve türüdür.
Macchiato
Buharda ısıtılan süt ve köpükle, espressonun karıştırılmasıyla yumuşatılan kahveye, isteğe bağlı olarak farklı tatlarda şuruplar eklenerek içilebilmektedir.
Latte
Klasik kahve sunum şeklinden farklı olarak, uzun cam bardaklarda içilen Latte, 1shot ölçüsündeki kahvenin üzerine sıcak süt ve bol köpük eklenerek tüketiliyor. Yaz aylarında ise soğuk süt ve buzla hazırlanarak Iced Latte olarak tüketilebiliyor.
Cappuccino
Latteye benzer bir şekilde hazırlanan Cappuccino, daha fazla köpük eklenerek hazırlanıyor. İsteğe bağlı olarak rendelenmiş çikolata parçacıklarıyla tatlandırılarak tüketilebiliyor. Oldukça hafif olması ve bol köpüğü, en fazla talep gören Espresso bazlı kahveler arasında olmasını sağlıyor.
Flat White
Cappuccino gibi yapılan kahve türü Avusturya’dan dünyaya yayılmıştır. Cappucinoya benzer olmakla birlikte 1 shot espressonun üzerine sadece buharda ısıtılmış sıcak süt eklenerek içime hazır hale getirilir.
Mocha
Diğer kahve sunumlarından farklı olarak, 1 shot espressonun üzerine sıcak süt ve çikolata tozu ilavesi ve üzerine 2-3 cm yüksekliğinde süt köpüğü eklendikten sonra, en üste yeniden çikolata tozu ilave edilerek tüketiliyor.
“Firmamız sizler için en doğal ve kaliteli ürünleri hazırlamakta ve tüm tazeliği ile sizlere sunmaktadır.”