Güzelce öğütülerek inceltilen kahve çekirdeklerinin, bir filtreden süzülen sıcak suyla demlenmesi sonucunda sunuma hazır hele gelen kahve çeşididir. Sıcak suyun ağır bir tempoda alttaki hazneye dökülmesi sırasında kahve istenilen lezzete kavuşur ve benzersiz kokusunu etrafa yayar. Bu şekilde hazırlanan kahvelere Fitre veya damla kahve adı verilir. Demlemeye yönelik farklı metotlara sahip olan filtre kahve farklı kültürlerde, birbirinden değişik şekillerde yapılabilmektedir.
Filtre Kahve Makinesi
Öğütülme sırasında orta kalınlıkta bırakılarak elde edilen kahve, fincan başına yaklaşık 7-8 gram alınarak makinenin üst tarafındaki filtreye konur. Su haznesi gereği kadar doldurulduktan sonra, haznenin kapağı kapatılır. Çalıştırma düğmesine basılmasının ardından ısınma derecesine gelen su damla damla kahvenin içinden geçerek alttaki boş hazneye dolar. Oldukça patrik şekilde hazırlanması ve damaklarda bıraktığı lezzet sebebiyle en sık tercih edilen demleme usulleri arasındadır.
French Press
Pratik bir şekilde filtre kahve yapma yöntemlerinden biridir. Kalın öğütülmüş 17-18 gram kahve French Press’e eklendikten sonra, üzerine 95 derecede kaynamış 300 ml sıcak su eklenir. French Presin kapağını kapattıktan sonra 5-6 dakika beklenerek, kapak aşağı bastırılır ve sıcak suyun kahvenin içerisinden geçerek fincana dolmasıyla içime hazır hale getirilir.
American Press
French press demleme yöntemiyle birçok benzerliğe sahip olan bir kahve demleme yöntemidir. Kahve haznesine yaklaşık 20-24 gr orta kalınlıkta kahve hazneye koyulur. Piston ile kahve haznesi birleştirildikten sonra, haznenin üzerine kapatılan piston aşağı indirilerek kahve sunuma hazır hale getirilir.
Chemex Yöntemiyle Demleme
En lezzetli filtre kahve yapma yöntemlerinden biridir. Kağıt filtrelere orta kalınlıkta öğütülmüş kahvenin koyularak üzerinde sıcak su eklenmesiyle hazırlanır. Kahvenin istenildiği lezzete erişmesi amacıyla sıcak su oldukça yavaş dökülmelidir. Birkaç kez kahve kabıyla chemex arasında aktarmalar yapılarak kahvenin nefes alması sağlanarak aroması artırılır.
Vakum Pot ( Sifon ) Demleme Yöntemi
Altta bulunan hazneye ihtiyaç duyulan miktar oranında sıcak veya soğuk su koyulur. Suyun ısınması sırasında üst hazne bölümü alt haznenin üzerine kapatılarak vakum gücünün oluşması sağlanır. Alt haznede ısınmış olan su vakum yardımıyla üst tarafa çıktıktan sonra, suyun içerisine orta kalınlıkta öğütülmüş olan yaklaşık 18-20 gr kahve koyulur. Hafifçe karıştırıldıktan sonra sifon çekilerek kahve alt haznede biriktirilir ve servis edilir.
“Firmamız sizler için en doğal ve kaliteli ürünleri hazırlamakta ve tüm tazeliği ile sizlere sunmaktadır.”